Ostatnio pieczarki faktycznie dominowały u mnie w kuchni i po pieczarkowej były faszerowane pieczary:)
Szybko, tanio i bardzo smacznie :)
Potrzebujemy:
- 15 pieczarek
- puszkę tuńczyka w sosie własnym lub w oleju
- 3 jajka ugotowane na twardo
- cebule
- paprykę czerwona
- sol, pieprz,
- ser gouda lub inny wg. upodobań
- łyżka musztardy, ketchupu, majonezu
- masło
Z 10 pieczarek wycinamy nóżki i wydrążamy je łyżeczką tak aby powstało trochę miejsca do faszerowania . Nie wyrzucamy tych resztek tylko wrzucamy je na patelnie razem z reszta pieczarek i podsmażamy na masełku wraz z cebulka i drobno posiekana papryka Usmażone warzywka mieszamy z jajkami i tuńczykiem, robimy z nich w miarę gładki farsz dodając musztardę, ketchup i
majonez. Całość doprawiamy sola , pieprzem. Nadziewamy pieczarki, posypujemy serem i wkładamy do piekarnika na ok 20min -200stopni w termoobiegu .
Pyszności:)