poniedziałek, 9 listopada 2015

Tunczykowe pieczary :)


Ostatnio pieczarki  faktycznie dominowały u mnie w kuchni i po pieczarkowej były faszerowane pieczary:)
 Szybko, tanio i bardzo smacznie :)


 Potrzebujemy:
  • 15 pieczarek
  •  puszkę tuńczyka w sosie własnym lub w oleju
  • 3 jajka ugotowane na twardo 
  • cebule
  • paprykę czerwona
  • sol, pieprz, 
  • ser gouda lub inny wg. upodobań
  • łyżka musztardy, ketchupu, majonezu 
  • masło



Z 10 pieczarek wycinamy nóżki i wydrążamy je łyżeczką tak aby powstało trochę miejsca do faszerowania . Nie wyrzucamy tych resztek tylko wrzucamy je na patelnie razem z reszta pieczarek  i podsmażamy na masełku wraz z cebulka i drobno posiekana  papryka  Usmażone warzywka mieszamy z jajkami i tuńczykiem, robimy z nich w miarę gładki farsz dodając musztardę, ketchup i
majonez. Całość doprawiamy sola , pieprzem. Nadziewamy pieczarki, posypujemy serem i wkładamy do piekarnika na ok 20min -200stopni w termoobiegu .



Pyszności:)